Er bestaan verschillende rechtspersonen voor je nieuwe onderneming. Elke met hun eigen voordelen. In deze blog bespreken we de voordelen die je hebt als je een BV opricht.

Beperkte aansprakelijkheid

Het duidelijke voordeel van een besloten vennootschap is de financiële zekerheid die bij het zakendoen hoort. De aandeelhouders van de BV zullen enkel aansprakelijk zijn voor de schulden die de BV oploopt naar rato van hun eigen investering en niet meer. Dit kan een gevoel van zekerheid geven voor de investeerders in de BV.

Aparte entiteit

Een besloten vennootschap wordt beschouwd als een afzonderlijke rechtspersoon die losstaat van zijn eigenaars. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat de vennootschap ook na het overleiden van de leden zal blijven bestaan. Als zij met pensioen gaan of sterven, zal de onderneming blijven bestaan en functioneren. Dit zorgt voor zekerheid voor de werknemers en andere leden en is ook een voordeel dat andere juridische rechtspersonen hebben.

Geen bedrijfswagen

Veel mensen zijn trots op hun bedrijfsauto. Maar als eigenaar van een naamloze vennootschap ben je eigenlijk beter af als je geen bedrijfsauto koopt, maar in plaats daarvan je eigen privéauto voor zakelijke doeleinden gebruikt. Op deze manier kun je de opgebouwde kilometers voor zakenreizen doorberekenen aan het bedrijf, waardoor je kunt profiteren van belastingvrije brandstof en de kosten fiscaal aftrekbaar zijn voor het bedrijf, dus je profiteert op twee manieren.

Het gebruik van je woning

Beginnend als een klein bedrijf, kun je het je misschien niet veroorloven om een pand te huren of te kopen om je bedrijf te huisvesten. Het goede nieuws is dat je het bedrijf vanuit je huis kunt runnen en de kosten daarvan kunt terugvorderen. Als je een kamer in je huis voor zakelijke doeleinden gebruikt, dan moet je de kosten van die kamer berekenen door de kosten van het huis in het algemeen (water, elektriciteit, verwarming, gemeentebelasting en huur of hypotheekrente (niet de hypotheekbetalingen zelf) te berekenen en dat aantal te delen door alle kamers in het huis om je het bedrag te geven dat je terug kunt vorderen.