Het is mogelijk om bij ons Engels online te leren met een coach. In onze groepslessen maak je kennis met andere studenten, maar in de privélessen is het alleen jouw coach die aanwezig is. Hij of zij kan je echt op weg helpen binnen de tijd die jou uitkomt. De lessen kunnen op elke locatie worden gegeven, want we gebruiken voor de privélessen online videoverbinding. Zo kun je vanuit huis, werk of vakantie toch les krijgen en bepaal je dus zelf waar je dat doet!

Engels online leren met een app

Wil je liever niet met een coach les? Dan kun je natuurlijk ook Engels online leren met een app. Bijvoorbeeld met de app Babbel, die wij aanraden in onze blog over apps die helpen om vooruitgang te maken in het buitenlandse taalonderwijs. Zoals we al schreven in dat blog: “Babbel geeft gepersonaliseerde lessen, maakt gebruik van speechherkenning en helpt je om taalfoutjes te voorkomen door ze te corrigeren zodra je ze maakt. Eigenlijk alles wat je nodig hebt!” Voor deze app hoef je geen abonnement af te sluiten, maar betaal je per cursus. Het voordeel van Babbel is dat het eigenlijk alleen bestaat uit dialogues en daardoor heel praktisch is om snel conversatievaardigheden op te doen.

Engels online leren met e-learning

Als laatste hebben we nog de optie om Engels online te leren via e-learning. Er zijn diverse websites waarop dit kan en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van dit soort sites, want ze geven snel resultaat en zijn vaak ook nog goedkoop. E-learning betekent dat er geleerd kan worden via internet en dat er dus gezamenlijke lessen worden gegeven op afstand door middel van online videoverbinding of audioverbinding. Op die manier ben jij altijd betrokken bij de les, waardoor het zo effectief kan zijn als privélessons. Via internet zijn er vele verschillende cursussen beschikbaar en veler ervan zijn gratis of erg goedkoop. Diverse instellingen biedend welke cursussen aan:

  • Heart Of Language Taalschool Den Haag: hier vind je gratis lessen Engels (met oefeninge)n tot niveaus van beginners tot ervaren en van kinderen tot volwassenen. Dit is 1 van de beste taalscholen van Nederland op dit moment.
  • Taalschool English4@Sucs: hier vind je verschillende cursussen tot voordelige prijzen. Voorbeeldcursussen: Business English, IELTS (engels voor student), CAE (certificaat Advanced English).

5 Tips voor het leren van de taal Engels

1. Begin met de basis. Zorg ervoor dat je de basisgrammatica goed beheerst. Als je de grondbeginselen niet goed beheerst, zal het moeilijk zijn de taal vloeiend te spreken.

2. Oefen veel. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen om het leerproces te versnellen. Zoek naar verschillende manieren om Engels te oefenen, zoals door een conversatiepartner te vinden, online lessen te volgen of door een taalcursus te volgen.

3. Leer woordenschat. Een belangrijk onderdeel van het leren van een taal is het opbouwen van een uitgebreide woordenschat. Hoe meer woorden je kent, hoe vloeiender je de taal zult kunnen spreken. Probeer elke dag een aantal nieuwe woorden toe te voegen aan je woordenschat.

4. Let op de uitspraak. Een ander belangrijk aspect van het leren van een taal is de uitspraak ervan. Het is belangrijk om de juiste uitspraak van woorden en zinnen te leren, zodat je jezelf niet verkeerd uitdrukt wanneer je met iemand praat. Luister naar native speakers om hun accent na te bootsen en let op de uitspraakregels wanneer je taallezen of -films consumeert.

5. Wees geduldig met jezelf. Het leren van een taal is een langdurig proces, dus wees geduldig met jezelf en stel realistische doelstellingen. Wanneer je vooruitgang boekt, zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om de taal te leren en vloeiend te spreken.