Heb jij als werkgever, werknemer of directeur raadzaam advies nodig als het gaat om arbeidsrecht? Dan is het aan te raden om een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Het advies dat je van een arbeidsrecht advocaat krijgt, kan beslissend zijn in een complexe situatie. Denk aan een vervelende situatie waarbij je als werknemer ten onrechte op staande voet wordt ontslagen. Een advocaat heeft zich in dit soort onderwerpen gespecialiseerd en kan dus een weloverwogen advies geven aan jou. Hierin kan een goede inschatting gemaakt worden wat jouw rechtspositie is, waar jij in zo’n situatie recht op hebt en hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. 

Werkzaamheden binnen het arbeidsrecht

Een arbeidsrecht advocaat houdt zich met vele zaken bezig. Naast zaken zoals ontslag of het opstellen van een arbeidscontract, is een arbeidsrecht advocaat goed op de hoogte van aansprakelijkheid van werkgevers en werknemers en alle andere zaken die te maken hebben met het arbeidsrecht. Maar wat voor werkzaamheden voert zo’n advocaat dan uit? In het arbeidsrecht zal er vaak gewerkt worden aan het opstellen van een e-mail of een formele brief aan een andere partij. Een advocaat is hierin in de meeste gevallen partijdig. Dit houdt in dat er alleen met jouw belangen rekening wordt gehouden. Het is belangrijk dat zo’n formele brief in de vorm van een concept wordt geschreven, aangezien het namens jou wordt verstuurd.

Schakel de hulp op tijd in

Als je een probleem hebt met jouw werkgever, dan is het absoluut aan te raden om een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Het is belangrijk om dit op tijd te doen, aangezien er zo een doordacht advies gemaakt kan worden. In eerste instantie is het natuurlijk altijd beter om problemen op de werkvloer in het bedrijf zelf op te lossen. Echter komt het helaas veel voor dat bepaalde problemen niet zomaar opgelost kunnen worden. Of dit nou vanuit een werkgever, werknemer of zelfs een directeur zijn positie is. Zodra je een arbeidsrecht advocaat inhuurt, betaal je in principe per uur. Hoeveel je uiteindelijk kwijt zult zijn aan kosten ligt vooral aan de complexiteit van de zaak.